професионални решения против влага и мухъл

Има много причини за навлажнените стени или тавани – забравен отворен прозорец, пропукана тръба или пък счупена керемида на покрива. От всичкото това щетите са най-вече по мазилката, боята или тапетите – появяват се неприятни петна, тапетите пожълтяват, а мазилката и шпакловката започват да се ронят и трошат.

Важно е да се отбележи, че преди да поправим щетите от водата, първо трябва да отстраним причината за овлажняването, за да има траен ефект трудът ни. Ако има спукана тръба например, трябва да се смени и да се остави известно време стената или тавана да изсъхне.

С помощта на шпатула трябва да се премахне напуканата боя, трошливата мазилка и/или тапета. След това шпакловайте повредените и почистени места и шлифовайте изсъхналата след това повърхност с фина шкурка за гладкост. След това може да залепите нов тапет, или да боядисате мястото в съответния цвят.

Проблемът обаче може да е по-голям, ако петната са не от вода, а от нещо мазно или ръжда. Тези места трябва да се почистят по-сериозно и да се обработят със специална изолираща боя, преди да добият вида, който ние искаме.

Влагоуловител Rohnson R-9220 Genius

Влагоуловител Rohnson R-9220 ще се погрижи за премахването на...
Цена: 535 лв. 499 лв.
На лизинг от 27.94 лв./месец
 

Влагоуловител Inventor EP3-ION16L EVA II PRO

Дигитален дисплей Показва влажността на въздуха в помещението. Чрез...
Цена: 480 лв. 449 лв.
На лизинг от 25.14 лв./месец
 

Влагоуловител Inventor E2-ION20L EVA II с възможност за обезвлажняване до 20 литра

Дигитален дисплей. Показва влажността на въздуха в помещението. Чрез...
Цена: 429 лв. 365 лв.
На лизинг от 20.44 лв./месец