професионални решения против влага и мухъл

Плесените са естествена част от живата природа. Техни спори са навсякъде около нас, включително и у дома. Обикновено те са безобидни. Когато обаче тяхната концентрация надхвърли определена стойност, може да се стигне до здравословни проблеми за обитателите.

За да се развиват, плесените се нуждаят от много влага.

Източници на влага в жилището са:
1. Директен приток на влага през повредени покриви, пукнатини в стените, мокри мазилки и стени след ремонти или ново строителство, дефекти във водоотводните системи и др.
2. Недостатъчно отвеждане на излишната влага от жилищата чрез направилно отопление и проветрение, образуване на конденз по студени стени и прозорци, вследствие на топлинни мостове поради неправилно полагане на изолация и монтаж на дограма.

Много често обитателите на жилища сами допринасят за повишената опасност от поява на плесени, когато след пране, къпане, отглеждане на стайни растения се повишава влажността на въздуха и едновременно с това поради енергоспестяващи мероприятия се повишава изолацията на жилищата. Влажността на въздуха у дома не трябва да надвишава за продължително време 65-70% , а непосредствено покрай стените – 80%.

Възникващата в жилището влага трябва да се изведе навън чрез засилено проветряване или чрез професионални влагоуловители, които може да откриете в нашия сайт www.vlaga.bg

Влагоуловител Inventor PR1-ION30L Premium

Спецификации: – За помещения: 75 кв.м./195 куб.м. – Вместимост:...
Цена: 670 лв. 599 лв.
На лизинг от 33.54 лв./месец
 

Влагоуловител Inventor EP3-ION20L EVA II PRO

Дигитален дисплей Показва влажността на въздуха в помещението. Чрез...
Цена: 469 лв. 399 лв.
На лизинг от 22.34 лв./месец
 

Влагоуловител Inventor E2-ION20L EVA II с възможност за обезвлажняване до 20 литра

Дигитален дисплей. Показва влажността на въздуха в помещението. Чрез...
Цена: 429 лв. 365 лв.
На лизинг от 20.44 лв./месец