професионални решения против влага и мухъл

Едно от най-досадните и неприятни неща в една къща е появата на мухъл. Появата му в жилището ни обикновено означава проблем, чието решение не е толкова елементарно. В момента навсякъде се продават различни препарати, с които след като напръскате, мухълът изчезва. Това обаче в повечето случаи има краткотраен ефект и ако проблемът не е отстранен, досадните петна ще се появят отново.

И отново тук най-важното решение на проблема е да се открие причината за появата му. Най-честата причина са незапушени фуги при строежа, или други пукнатини, през които лесно прониква влага отвън. Ако пукнатините те не са забелязани навреме, а сме ги покрили с тапети или латекс, рано или късно досадните петна ще се появят, за да ни напомнят за грешката ни.

Ако наистина имаме незапушена фуга, е добре да я поправим – може да се запълни със силикон или с друга специална смес. След това вече мухълът може да се премахне чрез препарат. Като отстраним досадната плесен по стените, се налага да обработим мястото. Хубаво е това да стане отново с изолираща боя, след което отгоре да се постави нов тапет или да се боядиса.

Влагоабсорбатор Midea MDDF-20DEN3-QA3

Обезвлажнител MDDF-20DEN3-QA3 ще се погрижи за премахването на влагата...
Цена: 335 лв. 299 лв.
На лизинг от 16.74 лв./месец
 

Влагоуловител You Long E12A с безвреден за озоновия слой агент R-134A

Тези устройства познати като влагоуловители, обезвлажнители, влагоабсорбатори, изсушители, осушители...
Цена: 380 лв. 357 лв.
На лизинг от 19.99 лв./месец
 

Влагоуловител Inventor E2-ION20L EVA II с възможност за обезвлажняване до 20 литра

Дигитален дисплей. Показва влажността на въздуха в помещението. Чрез...
Цена: 429 лв. 365 лв.
На лизинг от 20.44 лв./месец