Пречиствател за въздух. Как да изберете най-подходящия модел за да подобрите качеството си на живот.


Новият естествен и ефикасен начин за пречистване на въздуха в затворени помещения.

Предимствата на пречиствателя за въздух.

  • Неутрализира нежеланите миризми

Първият и най-очевиден ефект от наличието на пречиствател за въздуха в дома ви е това, което бихте могли да наречете просто дишащ въздух. Независимо дали сте свикнали да пушите в къщата или имате гости на които давате тази малка привилегия с помощта на пречиствателя за въздуха ще се уверите, че тежката миризма на изгорен тютюн не се запазва. Ако имате кухня на открито ще се убедите колко бързо можете да премахнете миризмата на пържено масло или печено месо във фурната.

  • Елиминира замърсителите

Ако все още се чудите как въздухът в къщата ви може да бъде замърсен отговорът може да ви изненада по много неприятен начин. Формалдехидът е вещество с канцерогенен ефект, което откриваме в лепилата, боите и шперплата в мебелите. В домовете с камини и печки има по-висока концентрация на въглероден окис и радиоактивният газ Радон влиза в къщата точно през основата. Пречиствателят на въздуха осигурява защита срещу всички тези фактори, в зависимост от тяхната интензивност и особеностите на всеки дом.

  • Унищожава алергените

Друг полезен ефект, който ще почувствате върху кожата си, след като сте решили да си купите пречиствател на въздуха, ще бъде намаляването на интензивността на алергичните прояви. Чрез своята ефективност пречиствателите за въздух премахват фините прахови частици, полени, остатъци от акари и микроорганизми от козината на домашните любимци.

  • Помага за предотвратяване на влагата

Мокрите стени са проблем който усещат както собствениците на жилища, така и тези, които са закупили нов но недостатъчно изолиран дом. Образувана поради злощастната комбинация от влажен въздух и бактерии, влагата може да бъде предотвратена по-лесно когато се използва пречиствател за въздух заедно с изсушител.

  • Намалява риска от заразяване с вирусни заболявания

Със сигурност сте имали неудобството да се свържете с вирус или дори грип от гостите или други членове на семейството. Ако лечението с лекарства ви помага да облекчите симптомите на заболяването, след като то е настъпило, наличието на пречиствател може дори да ви попречи да се разболеете от самия вирус.

Критерии за избор на пречиствател
Искате ли просто въздухът в дома ви да е чист или търсите многофункционален уред с повече функции? Правилното решение зависи от вниманието което отделяте на всички критерии.

  • В зависимост от пространството

В случай на студио, ще ви е необходим пречиствател на въздух с дебит между 30 и 80 кубически метра на час, който ще консумира максимум 20 вата. За да може шумът, произведен от устройството през нощта, да остане в допустимите граници на спокоен сън, изберете пречиствател с безшумен режим или с няколко етапа на интензивност. В дом от поне две стаи необходимият поток от пречиствател е между 240 и 510 кубически метра на час, а консумацията ще се увеличи до най-малко 44 W.

  • В зависимост от нуждите на семейството

Ако изпитвате алергии или ако астмата е част от живота ви ще ви е необходим пречиствател за въздух със стерилизираща функция. Той неутрализира бактериите, праховите акари и алергенните протеини от козината на домашните любимци. Пречистващо средство за овлажняване ще облекчи симптомите на страдащите от астма. Ако искате се насладите на въздух който вече е пречистен, когато се върнете у дома, изберете устройство с функция за програмиране.

  • В зависимост от нивото на замърсяване

Повечето пречистватели за въздуха ще ви помогнат да се борите срещу летливите органични съединения и газове, които влияят върху качеството на въздуха във вашия дом. За това ще ви е необходим пречиствател, който използва активен въглен, идеален в съседни райони с промишлени съоръжения или подложен на интензивно замърсяване с токсини, причинени от интензивен трафик. Чрез своята пореста структура активният въглен трансформира летливите съединения от газообразни вещества в твърди частици, елиминирайки ги от дишания въздух.

Видове пречистватели за въздух 
След като сте определили целта, за която ще използвате пречиствателя на въздуха, трябва само да изберете технологията, въз основа на която ще работи.

  • Пречиствател с HEPA филтър

Въздухопречиствателите с тази технология са най-често срещаните и това се дължи на ефективността. Филтърът HEPA (високоефективен частичен въздух) задържа приблизително 99,7% частици, по-големи от 0,3 микрона и е съставен от стъклени влакна с диаметър между 0,5 и 2 микрона. Пречиствателите, които използват този тип филтри, са безшумни и имат добра консумация на електричество. В допълнение, някои устройства комбинират HEPA филтъра с UV лампа, което помага да се неутрализират бактериите още по-ефективно.

  • Йонизационен пречиствател

Използвайки филтър за високо напрежение, йонизираните пречистватели на въздуха използват много прост и интелигентен процес. Под въздействието на тока молекулите на кислород или азот, заредени с електрически заряд, се прикрепят към окачените частици и по този начин ги привличат към филтъра, като ги отстраняват от атмосферата. Отрицателните йони имат способността да неутрализират широк спектър от бактерии и летливи вещества.

Пречиствателят на въздуха ще ви донесе много предимства и ще ви накара да се чудите как бихте могли да живеете досега без такова устройство в къщата.

Пречистватели за въздух  на топ цена от airexpert.bg

 

 

към начало